SZ.E.I. (Szentendre Város Önkormányzata Egészségügyi Intézményei)

(cím: 2001 Szentendre Liget u. 1.)
igazgató: Tóth János tel.: 06-26-312-407
orvos ig.: Dr. Saly Sándor(nőgyógyász) tel.: 06-26-312-407

Több mint három éve használják az UniAmb Osztályos Rendszert, melyet az intézetben az Unicom Studio által kiépített Microsoft Windows alapú operációs rendszeren állítottunk fel. A teljes rendszer kiépítését - gépek, nyomtatók, hálózat, oktatás - az Unicom Studio szakemberi végezték. Mai tudomásunk szerint Magyarországon elsők között adtuk le az intézeti összesítő segítségével az 1998. februári ún. beküldési rekordképet.

Jelenleg a rendszer által támogatott pénzügyi bevétel optimalizálása van folyamatban. Az intézetben bevezetett rendszer egyik előnyét bizonyítja, hogy a bevezetést követő időszakban a szakmai és egyéb feladatok megoldása során közel 10-20 %-kal magasabb finanszírozást értek el.

Az intézet fő épületének teljes egészében hálózatban működik 1997. februárja óta.

J.E.Sz. (Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat )

( cím: 1084 Budapest Auróra u. 22-28)
igazgató: Halász Zoltán tel.:3341-949
orvos ig.: Dr. Titkay Gábor (sebész) tel.:3336-730
orvos ig.: Dr Hajdú Zsolt tel: 3038-115

Az osztályos rendszerek bevezetése 1996-ban kezdődött. Jelenleg minden ambuláns naplót vezető osztály fel van szerelve számítógéppel és ambuláns rendszerrel. Az intézet vezetésével együtt, munkaszervezési és költségelemzési módszereket vezettünk be. Jelenleg van folyamatban O.E.P. szakértőkkel karöltve, az új ambuláns napló bevezetésének szakértői és számítógépes optimalizálása. Előreláthatóan osztályok szerint 10-40 %-os "bevétel"- növekedés várható.

A kerületben két önálló épületben - Auróra és Trefort utca - lett kiépítve a rendszer. Jelenleg az Auróra utcai épületben osztályos hálózati rendszerek vannak kialakítva ( bőrgyógyászat, sebészet stb.). Vannak orvos - nővér rendszerek is üzemben, ilyen rendszer működik a bőrgyógyászati hálózatban is.

Villányi Oktatási Központ (Általános Vállalkozási Főiskola )

( cím:1114 Budapest Villányi út 11-13)
igazgató: dr. Barta György tel: 209-2330
Antal János tel: 209-2330

Magyaroszágon elsők között külföldi (U.S.A., Kanada stb.) diákok oktatására a nyugati technológiai követelményeknek megfelelően lett kialakítva az oktatási központ. Ezen központ számítástechnikai eszközkészlete több mint 40 gépből álló Microsoft NT rendszeren működő hálózat, mely megbízhatóságának egyik jellemzője, hogy az átadás és üzembevétel óta eltelt több mint egy év alatt cégünknek szervizelési tevékenysége nem volt. A fenti gépek terhelése napi több mint 16 óra. A gépek vírusvédelemre is fel vannak készítve.

"Johan Béla" Országos Epidemiológiai Központ

(cím: 1097 Budapest, Gyáli u. 2-6)
igazgató: Dr. Straub Ilona főigazgató főorvos tel: 215-8027
Lendvai Gyuláné tel: 476-1235

A pályázati kiírás szerint fertőző megbetegedéseket nyilvántartó rendszer megvalósítása volt a feladat. Az országos hálózatban különböző gépi konfigurációjú, Windows (3.1, 95, 98) operációs rendszert használó gépeket kellett telefonvonalon különböző modemek segítségével összekapcsolni. A rendszer feladata az ÁNTSZ városi intézeteiben rögzített adatlapok továbbítása. Az adatlapokat napra készen kell továbbítani és biztosítani azok elemzését. A rendszer felépítése szerint a városokban rögzített adatokat naponta továbbítják a saját megyei központjuknak, ahonnan a fővárosi központi gépbe kerül az adathalmaz. A feladat megvalósításához több különálló programot kellett kifejleszteni: városi, megyei, telefonos adattovábbító (titkosítás, tömörítés, modemkezelés), központi fogadó és statisztikát készítő program.

A városi és megyei gépekben rögzített adatok birtokában a felhasználó a saját feladata szerint és speciális igénye alapján készíthet statisztikákat.

A számítógépes rendszergazdák a fejlesztő cég által készített szerviz anyagokat, segéd és karbantartási anyagokat központi oktatás során kapták meg. Az oktatás helyszínét, tematikáját, az oktató gárdát a fejlesztő cég biztosította. Az oktatási anyagok közé tartozott az ügyviteli, felhasználói, karbantartási kézikönyvek gyűjteménye is.

A munka során tesztelési, bevizsgálási feladatok is voltak, melyek érintették a megbízhatóság, sebesség vizsgálata és egyéb feladatok területét.

 

A fenti referencia helyeken túl, az UniCom Studionak több mint 400 teljes kivitelezésű (gép, program, oktatás stb.) rendszere van telepítve Magyarországon az egészségügyben.