UniAmb 2000 Integrált Járóbeteg Szakellátási Rendszer

Az UniAmb 2000 a járóbeteg ellátásban felmerülő általános feladatok számítástechnikai támogatására kifejlesztett rendszer. A rendszer használata feleslegessé teszi az ellátás papíron történő dokumentálását, így komoly papír és tárolási költség megtakarítást eredményez, valamint kizárja a kettős dokumentálást, hiszen ma már kötelező az elektronikus jelentések leadása.

A rendszer alapvetően hálózati működtetésre, több felhasználós környezetbe lett tervezve. A legmodernebb technológiák felhasználásával készült, hogy felhasználóink maximálisan kihasználhassák a korszerű technika előnyeit.

 

 

Az UniAmb 2000 szolgáltatásai

Nyilvántartás

Valamennyi, a páciens ellátásával kapcsolatos adat nyilvántartható
Előjegyzési napló
A páciensek törzsadatait a kartonozó modul segítségével is rögzíthetik. A kartonozó közvetlenül a kívánt osztályra irányítja a pácienst, aki ott megjelenik a várakozó páciensek listájában.

Jelentések

Havi beküldési rekordkép (teljesítmény jelentés)
Heti táppénzes jelentés
Táppénz átsorolás
Napi betegforgalmi jelentés
Havi összesítő az orvosi rendelés teljesítményéről (térítési kategóriánként az elvégzett beavatkozások napi bontásban)
Ambuláns betegforgalmi napló
Osteoporosis adatlap (opcionális)
Osteoporosis centrum forgalomösszesítője (opcionális)
Röntgen filmfelhasználási statisztika (opcionális)

Gyógyszerek

Beépített gyógyszer törzs a receptek kitöltéséhez (gyári név, kiszerelés, jogcímek, árak, stb.) valamennyi adatcsoportra (gyári, fono, GYSE, stb.). A törzs adatokból a felhasználó szabadon leválogathatja az általa használt adatokat, így kisebb, könnyebben kezelhető állománnyal dolgozhat, de bármikor áttérhet a teljes törzs használatára.

Receptek

Állandó recept, új recept és magisztrális recept nyomtatási lehetősége. Recept statisztikák és recept naplók elkészítése.

Beutalók

Lehetőség van konzíliumi beutaló, laborbeutaló és kórházi beutaló nyomtatására. A közös hálózatba kötött osztályok esetében lehetőség nyílik közvetlenül egymás számára beutalót készíteni, mely a hálózaton keresztül jut el a cél osztályra, így elkerülhető a beutaló kinyomtatása. A hálózaton keresztül beutalt páciensek megjelennek a célosztály várakozó páciensek listájában.

Cytologiai adatlap

A nőgyógyászati szakrendeléseken néhány kattintással előállítható a cytologiai adatlap, így több idő marad a páciensek ellátására.

Kartonozó és betegirányító

A kartonozó modul segítségével csökkenthető az osztályokon szükséges adminisztráció, mert a páciensek törzsadatait már a kartonozóban rögzíthetik. Itt megadhatják azt is, hogy a páciens mely osztályra, illetve mely orvoshoz szeretne menni (illetve hová szól a beutalója). Az így irányított páciensek az orvos ambuláns naplója mellett a várakozó páciensek listáján érkezési sorrendben megjelennek, ahonnan a felhasználó azonnal ki tudja őket választani. Természetesen nem szükséges az érkezési sorrendet tartani az ellátásban.

Opcionális modulok az UniAmb 2000-hez

UniRay - Röntgen és ultrahang leletező modul

Az UniRay modul segítségével a röntgen és ultrahang leletek adatai, illetve a filmfelhasználási adatok rögzíthetők, elkészíthető vele a kész lelet, valamint lehetőség van a filmfelhasználással kapcsolatos statisztikák kinyomtatására havi, negyedéves, féléves és éves bontásban is.

UniOsteo - Osteoporosis modul

Az UniOsteo modul segítségével nyilvántarthatók az osteoporosis kezelések adatai, a diagnosztikus eljárások, a diagnózisok, valamint a terápia. Kinyomtatható a páciens osteoporosis adatlapja, valamint az osteoporosis centrum forgalom összesítő statisztikája.